Регион

НОВА БРУКА МИЛОВОГ РЕЖИМА: Велики број људи се заразило на ЛИТИЈАМА !

Након што је директор Управе полиције претио верницима, свештенству, монаштву и владикама СПЦ, а своје тврдње правдао наводним „кластером од 70 људи који су били на верском окупљању“, огласило се и чувено Национално координационо тело
Након што су прогласили Црну Гору првом Корона фри земљом, честитали једни другима у јавном обраћању, данас су имали још један задатак – одбранити Вељовићеве претње и лажи.

Они су, наравно путем Твитера, саопштили:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– С обзиром да су се у јавности појавиле тврдње којима се покушава оспорити истинитост данашње изјаве директора Управе полиције и члана Националног координационог тијела за заразне болести Веселина Вељовића о епидемиолошкој опасности које носе вјерска и друга јавна окупљања с обзиром на чињеницу да је један кластер инфицираних коронавирусом потекао са верских окупљања ради потпуног и истинитог информисања јавности саопштавамо: НКТ је, у оквиру редовних извештаја Института за јавно здравље о епидемиолошкој ситуацији, у више наврата на сједницама, а посљедњи пут на сједници одржаној 2. јуна, анализирало и опасности које проистичу из јавних окупљања. У оквиру извештавања у више наврата је на седницама НКТ изнета процена Института за јавно здравље да је око 70 обољелих особа током епидемиолошког истраживања изнело податке који су указивали да су присуствовале масовним окупљањима верника. Реч је о особама које нису биле на други начин повезане. Јавна окупљања представљају догађаје од највишег епидемиолошког ризика што не само да је редавно саопштавало НКТ већ су то саопштавале и здравствене и друге власти многих дражава и нашег региона и широм свијета – пише у саопштењу.

Наводне особе, су наводно изнијеле податке да су биле на масовним окупљањима верника – па су магистар пољопривредних наука, шеф НКТ, Милутин Симовић и економиста, министар здравља, Кенан Храповић, извукли „медицински“ закључак – Јавна окупљања представљају догађаје од највишег епидемиолошког ризика.

Поставља се логично питање – где су тих 70 особа? Колико је под надзором због њих? Зашто помињу тек када је директор полиције јавно претио?

Извор: Srbijadanas.com