loading...
Србија

ДР НЕСТОРОВИЋ ОПЕТ БРИЉИРА: Корона ускоро нестаје, пре 10 дана ДЕСИЛО СЕ НЕШТО НЕВЕРОВАТНО!

Фото: Јутјуб

Гост Курир телевизије био је професор др Бранимир Несторовић, који је у емисији Пулс Србије говорио о самом почетку епидемије корона вируса у Србији. Он је нагласио да се не ради о другом таласу вируса, а највећа мистерија му је што у последње време најчешће обољевају млади људи.

– Ја очекујем да корона ускоро нестане. Рецимо да ће трајати најкасније до средине или до краја јула. И ово није други талас. Најпре треба вирус да нестане у потпуности, а тек онда следи други талас на јесен или зиму – рекао је Несторовић за Курир телевизију.

Он је истакао да је један од основних проблема период инкубације.

– Званичан став СЗО је да је период инкубације од 5 до 14 дана. Пре 10-ак дана се десило нешто невероватно, председница Светске здравствене организације изјавила је да асимптомаски носиоци не преносе вирус. То је био потпуни обрт – додао је он.ж

– Мени ово личи на други вирус. Сада се заражују млади, а не стари. Заиста личи на други вирус. Имате ви сада и друге узрочнике – објаснио је доктор Несторовић.

Доктор је објаснио да је вирус вероватно поново стигао из неких иностраних земаља.

– Ја мислим да је нама дошао вирус поново из Швајцарске и Италије. Мислим да нам је дошло много странаца – истакао је он.

Сматра и да нема разлога за панику јер су цифре и даље мале, али је апеловао на грађане да поштују мере, посебно препоручену дистанцу од 1,5 метара.

Извор: Курир.рс

loading...