Србија

УДАРНА ВЕСТ! Данас ће се одржати нова седница Кризног штаба! Спрема се увођење НОВИХ МЕРА! Ово се никоме неће свидети!

Кризни штаб Владе Србије данас ће одржати седницу због повећаног броја новозаражених вирусом корона, којих је два дана за редом више од 200

Медији спекулишу да ће се на тој седници разматрати увођење и нових мера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јуче су регистрована 203 нова случаја, међу 6.504 тестиране особе, док је дан пре тај број био још и већи – 245 новооболелих, од којих је 80 било хоспитализовано.

Да се повећава број заражених и пацијената на болничком лечењу потврдио је за Тањуг државни секретар министарства здравља Мирсад Ђерлек, који је навео да је тренутно у болницама на лечењу 359 пацијената који болују од ковид 19, а само пре недељу дана било је 270.

Подсетио је да је у Србији 12. октобра било 67 новозаражених, а да смо у уторак имали забрињавајућу цифру од 245 заражених.

У последњих недељу дана пријављено је 1.058 новозаражених пацијената, па Ђерлек указује да је крајње време да се грађани „уозбиље и придржавају епидемиолошких мера“.

Имунолог Срђа Јанковић рекао је јуче да ће ношење заштитних маски ускоро ће бити обавеза и на отвореном простору када долази до контаката.

Неке од додатних мера, судећи по изјавама чланова Кризног штаба, могле би да буду и смањење окупљања са 30 на максимално пет особа или на потпуну забрану окупљања, затварање биоскопа и позоришта и ригорозније мере за улазак у Србију

 

 

 

 

Извор: Тањуг