Србија

ДРАМАТИЧАН КОРОНА ПРЕСЕК: Ситуација у једном граду прети да постане АЛАРМАНТНА

Од укупнно 1.449 новозаржених особа којима је у последња 24 сата потврђено присуство вируса, чак 684 је из главног града, у коме се данима уназад бележи највише случајева заразе.

Подсетимо, у последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 6.539 особа, преминуло је 6 особа, а на респираторима су 52 особе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одмах после Београда, односно на другом месту је, као и јуче, али овога пута са још већим бројем заражених, Нови Сад – 111, док је трећи град по броју новозарежених Крагујевац, у коме се такође бележи повећање броја случајева.

Јуче је 68 особа у Крагујевцу било позитивно на корона вирус, док их је данас 100.

Следи Краљево са 45, Ваљево 38, Ниш 28, Бор 23, док остала места имају мање од 20 новозаражених.

Посебно забрињава чињеница да данас такозвани Конов коефицијент, оносно број заражених у односу на број тестираних, важан епидемиолошки индикатор, износи рекордних 22,16 одсто!

Подсетимо, протеклих дана дошло је до наглог скока броја оболелих од вируса корона, а како је истакао епидемиолог др Предраг Кон, очекује се да ће број заражених корона вирусом наставити да расте наредних десетак дана и могао би да достигне више од 2.000 новооболелих дневно, а да ће број преминулих од Ковида-19 постати двоцифрен.

Извор: Блиц