Србија

РЕДИТЕЉКА МАЈА МАЛЕТКОВИЋ ОТКРИЛА УЖАСНЕ ДЕТАЉЕ: Мика нас је често питао да ли се…

Фото: Инстаграм принтскрин

Након што је глумица Милена Радуловић јавно иступила са тврдњама да ју је, док је још била малолетна, силовао чувени наставник глуме Мирослав Мика Алексић, многи су јој јавно пружили подршку. Данас се и редитељка Маја Малетковић, која је такође ишла у његову школу глуме, огласила и открила шта се дешавало у истој и кроз шта је прошла.

– Данас је Београд једно лепше и сигурније место, јер је од данас један бескрајно опасан човек приведен и чека суђење. Тај психопата, педофил и сексуални предатор нам је свима, девојчицама, које смо ишле у „групу“, нормализовао објективизацију наших тела као „датост“ живота, и знам да не говорим само у своје име када кажем да су биле потребне године да се репозиционирам у себи по питању моје сексуалности и личних граница везаних за њих – написала је Маја Малетковић на почетку на свом Инстаграм профилу.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Maletković (@maja_maletkovic)

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Питања попут: „Да ли се ј****о“, „Како највише волимо да се ј****о?“ нису била реткост. Док као дете проживљаваш такве ствари, да би преживео, немаш избора него да потиснеш или нормализујеш то што ти се дешава, јер он је себе у систему у којем смо били поставио као догму. Даље, не само девојкама већ свима нормализовао је ауторитативно-злостављачку улогу „вође“, нормализовао је индоктринациони, психолошко-емотивно-злостављачки модус комуникације као једини валидан током часова (слање на умивање ако кажеш нешто с чиме се не скаже, или не урадиш задатак нпр.). Желела бих да се осврнем на коментаре типа: „Сад су нашле да проговоре?“ и „Шта су до сад чекале?“. Прво, нажалост, зле и незаконите радње тог човека су трајале и пре, а и после случаја о којем је Милена храбро проговорила. Друго, када си дете у таквој ситуацији, да би преживео, потиснеш то у себи, јер је бол превелики. Финално, препаметне девојке и жене које су кроз насиље и силовања пролазиле нису саме и врло паметно и тактички су кроз време припремале случај да би једном за свагда стале на пут том психопати – додала је редитељка.

– Иако је прва реакција на такве информације да се казна узме у своје руке, ове младе даме и систем нас који стојимо поносно иза њих знамо боље. Правно, тај злотвор ће платити за сав бол који је наносио и направиће се преседан, не само правни и фактички, него и у свести. Јер не, силовање није допустиво и неће проћи. Педофилија није допустива и неће проћи. Јер не, ми нећемо нормализовати да се наше другарице и наша деца малтретирају. Јер не, не постоји оправдање. Захтевамо правду и адекватну казну – написала је Маја.

– А што се тиче свих нас који смо ишли у драмски студио или за оне који и даље иду – тај човек није „група“, ми смо „група“. Наша пријатељства су права. Наш таленат је прави. Много дивних момената које смо током година провели на тим часовима су прави. Све импровизације са Биљом, сви часови покрета и они дивни „wоw“ моменти са Заретом. Његово зло и манипулативост не може, нити ће икада моћи, да засени нашу љубав једних према другима. Зато смо ту и држимо се и подржавамо се, управо због те љубави. А она је много, много већа од његовог зла, и ту нас је потценио – закључила је Малетковићева.

Подсетимо, Алексић ће, како сазнаје „Блиц“, сутра бити саслушан.

Извор: Блиц