Србија

ЈЕДНО ИМЕ ЋЕ ВАС ШОКИРАТИ! Ово су имена бивших и садашњих полицајаца који су сарађивали са Беливуком

Двојица полицајаца, осумњичених да су били помагачи криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, јесу Предраг Лајић, који је био начелника Одељења за дроге СБПОК, и Бојан Васиљевски, инспектор и в. д. шефа одсека за дроге, открива “Блиц”.

Према сазнањима “Блица”, у тренутку хапшења обојица су били активни полицајци, али је Предраг Лајић пре око месец и по смењен. Обојица су били на високом положајима на којима су били у контакту са дрогом. По налогу Тужилаштва за организовани криминал Лајићу и Васиљевском одређено је задржавање до 48 сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу ухапшенима је и бивши полицајац из Лознице Драган Секулић. Он је у међувремену променио идентитет и сада се зове Владо Георгиев, идентично као познати шлагер певач. Секулић-Георгиев је био близак Вељку Беливуку и радио је у београдској полицији, али је посао орао да напусти због криминалних радњи у којима је ухваћен.

Према објављеним наводима, Беливук је пре пет година од једног Лозничанина отео подрум пића и дао га на управљање Секулићу, односно сада Георгиеву. Он је ухапшен у Београду, а с њим и његова супруга Слађана Секулић. Она је једина ухапшена жена у великој акцији МУП и БИА.

Један од најоданијих војника Вељка Беливука, познатог као Веља Невоља, јесте Дејан Тошић. Како наводе “Новости”, он је завршио полицијску академију, али никада није радио у МУП Србије. Своје академско знање искористио је у криминалу.

За Тошића се основано сумња да је учествовао у бруталном убиству Милана Љепоје, о чијем нестанку сведочи снимак из викендице у Ритопеку. У њу је ушао, али никада није изашао. Према тим наводима, Тошић је преко Нишлије Миљана Андрића, званог Кузман, намамио Љепоју на састанак са Беливуком. Тошић је један од Беливукових најоданијих војника, физички спреман, а како се сумња учествовао је и у уклањању доказа злочина.

Иначе, у Тужилаштву за организовани криминал данас је почело саслушање двојице припадника МУП-а који се сумњиче да су покушали да прикрију доказе током претреса просторија осумњичених за припадника организоване криминалне групе коју предводе Вељко Беливук и Марко Миљковић.

Извор: Блиц