Регион

БОСАНКА ВАКЦИНИСАНА У БЕОГРАДУ: Нисам захвална мрачном Вучићу, већ…

Велики број страних држављана претходних дана вакцинисао се на београдском Сајму, где су добили вакцину АстраЗенека, а њивове речи захвалности према Србији не престају. Међу причама издваја се и једна коју је испричала једна од грађанки Сарајева који су дошли да се имунизују на београдском Сајму. Она је наш за наш портал рекла да је ово најлепши гест који је доживела у претходних 30 години на територији бивше Југославије.

Сарајка која је хтела да остане анонимна, рекла је за наш портал да је ово првенствено гест грађана Србије према бившим сународницима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Сматрам да је ово најлепши гест у последних 30 година на територији бивше нам земље. Гледам га првенствено као гест грађана Србије према дојучерашњим сународниацима. Какви год били политички мотиви или последице, дубоко верујем да је емоција између људи искрена и да ће ово допринети не само здрављу, него и помирењу на овим просторима. Знам људе из целе еx yу који су протекли викенд ишли да се вакцинишу у Србију, и из Албаније чак. Ово је много више од вакцине”, казала је за наш портал.

Она је на свом Твитер профилу написала да је отишла да се вакцинише у Београд, те да је то за њу представао живот.

“Прошлог јула сам се извукла корони, како не знам. Људима попут мене, с опструктивном болешћу плућа, баш и нису давали неке сансе. С разлогом, јер и најобичнија упала плућа мозе бити кобна. Прошла, пре пет година оставила ме је на доживотној агресивној терапији. Знам да ћу на крају умрети од овога, ал мозда имам још 20 добрих година. И желим их”, потресно је описала своју борбу.

Она је даље додала да нема антитела и да сваки излазак напоље за њу може бити кобан.

“А не морам ни изаћи, може ми је донети муж или син. Зато вакцина значи живот. Али не само за мене, већ и за вас потпуно здраве. Болест је сурова и не бира. На жалост, нико није сигуран, нико. Немамо времена да чекамо Фадиле и Фадиловиће да се такмиче ко је неспособнији да купи је*ене вакцине. Отишла би по лек било где, ако то значи још година да гледам дете како расте”, наставила је своју тужну причу.

Нагласила је да није захвална Вучићу, али да јесте оним “обичним”, насмејаним људима.

“Нисам захвална Вучићу, мрачном, столичном политичару. Сви ми за њега смо само ПР стунт. Средство да дође до још моћи. Ал јесам захвална оном граничару на осмеху и речима, сретно. Захвална сам стотинама људи који су јуче радили до ситних сати, да би нама дали шансу. Оном редару, докторки и сестрици, свима у тој кошници јуче која је радила као на покретној траци којој би и БМW позавидио. Умјсто да проведу суботу са својим породицама, они су је провели с нама”, емотивно је написала.

Сарајка им се још једном захвалила, а за оне друге није била превише блага.

“А овима што показују прстом и зову нас издајницима могу само да казем да се напуше ку**а. Је*ем вас глупе више. Нисте вредни ни трена мог времена, а не живота. Своје незадовољство усмерите тамо где треба, у неспособне политичаре које нам бирате вец 30 година, да нас лагано убијају. Нема горих агресора. Најгори су. Колико нас још треба да умре да би нашим политичарима било доста. Колико наших живота још треба. Живота наше деце. Колико вам је доста стоко незасита која нам вец 30 година само смрт сеје. Доста!”, поручила је Сарајка.

За крај, оставила је да поруку да се људи запитају колико још нас треба да умре па да се схвати о чему се ради овде.

“За промену могли би укључити мозак. Крајње је време”, закључила је ова храбра жена.

Подсетимо, велики број грађана региона, посебно из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније дошао је у Београд како би примили вакцину против коронавируса. Они су исказали задовољство и срећу након пријема у Београду, били су одушевљени организацијом и рекли су да никада неће заборавити оно што је Београд учинио за њих.

Извор: Нова