Србија

АНА БРНАБИЋ: Добила сам позив за Палмину журку, спремна сам да говорим

Фото: Јутјуб

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је данас поводом оптужби да је Драган Марковић Палма подводио малолетнице да су то „ужасне и страшне ствари“ и замолила све који имају било какве информације о овим, али и свим осталим случајевима, да их пријаве надлежним органима.

Навела је да овакве ствари не би требало сврставати у домен политике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То је изузетно важна тема за наше друштво и не би требало да се политизује. Мислим да су то ужасне и страшне оптужбе, не само на рачун Драгана Марковића, већ било које, а тичу се злостављања жена и малолетних лица. То није домен политике и не би требало да га сводимо на то – рекла је Брнабић.

Нагласила је да сви морају да поделе информације са надлежним органима.

– Свако ко има информацију требало да је подели са надлежним органима, а они морају да је траже од тих особа. Ако мислите да ја имам нешто да кажам, одазваћу се. Добила сам позив за једну журку, ја не знам да журка и позив на журку говоре о било каквим нелегалним радњама, али ако мисле да би требало да дам неки исказ, даћу га – рекла је она.

Подсетимо, Драган Марковић Палма недавно је јавно оптужен да је организовао затворене журке на којима су подвођење девојке старе од 15 до 17 година.

Мариника Тепић је на конференцији за новинаре емитовала снимак сведока, чији су лик и глас били промењени, који тврди да је Палма у Јагодини организовао журке за пријатеље и партнере на које су долазиле девојке чију је старост проценио на 15 до 18 година.

Извор: Блиц