Србија

Стигло упозорење! ПАЛИ СЕ МЕТЕО АЛАРМ НА ТЕРИТОРИЈИ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ! Спремите кишобране, стижу непогоде и ново захлађење!

Променљиво облачно и кишовито време праћено грмљавином обележиће и дане пред дана.

У Србији ће данас бити променљиво облачно, понегде са краткотрајном кишом или пљусковима, који ће у Војводини бити праћени и грмљавином, а највиша дневна температура биће од 16 до 21 степен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пали се метео аларм!

Како је објављено на званичном сајту Републичког хидрометеоролошког завода Србије, сутра и прекосутра биће на снази жути метео аларм због кише и грмљавине, а биће упаљен за целу територију Србије.

Како се наводи на сајту РХМЗ жути метео аларм значи да „време може бити опасно (потенцијално). Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.“

Уз кишу стиже и пад температуре, тако ће сутра минимална температура бити 0 степена на Копаонику, док ће у Крагујевцу и Приштини бити свега 8 степени. Максимална дневна температура биће од 17 у Краљеву и Крагујевцу, до 20 у Неготину.

Шта нас чека у наредних 7 дана?

Према прогнози за наредних седам дана, до среде ће бити променљиво облачно и нестабилно, местимично с кишом, пљусковима, грмљавином и дневном температуром испод просека за овај период године.

У среду се очекује смањење облачности, уз мањи пораст температуре и ређе појава краткотрајне кише или пљуска. Затим углавном суво и топлије, са температурама око просека за ово доба године.

Да нам следи захлађење потврдио је и метеоролог Марко Чубрило који је нагласио да ће наредних дана бити релативно хладно време и то посебно у понедељак кад ће максимуми над великом делом региона остати испод 15 степени. Последица тога може бити и снег у деловима Србије који се налазе изнад 1.000 метара надморске висине.

За сада нема услова за неко дуготрајније или јаче отопљење.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс