Србија

УДАРНО! Огласио се министар Вулин: Потписан Споразум о узајамном признавању и замени возачких дозвола! Ево о чему је реч!

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин одржао је данас видео састанак са државним саветником – министром јавне безбедности Народне Републике Кине Џао Кеџијем, на коме је потписан Споразум о узајамном признавању и замени возачких дозвола између наше две владе.

По потписивању споразума, министар Вулин је истакао да ће се овим споразумом олакшати решавање важног животног питања како за српске држављане у Народној Републици Кини, тако и за кинеске држављане у Републици Србији.

– Изузетно смо задовољни што ће се овим споразумом и за наше држављане који раде у Народној Републици Кини, а којих је све више, омогућити замена српске за кинеску возачку дозволу, без полагања возачког испита, за одређене категорије возила. Споразумом ће се омогућити не само скраћење процедура и лакше обављање професионалних и приватних обавеза, већ ће наши грађани уштедети и средства потребна за полагање возачког испита и добијање возачке дозволе – истакао је министар Вулин.

Министар Вулин се захвалио државном саветнику и министру јавне безбедности НР Кине Џао Кеџију на личном доприносу за завршетак преговора и изразио изузетну захвалност за две донације Министарства јавне безбедности Народне Републике Кине, које обухватају рендгенске уређаје, детекторе за експлозив и хемијске материје, као и медицинску опрему. Министар је нагласио да је ова опрема донирана у посебно важном тренутку за нашу земљу.

Такође, два министра су се сагласила да ће одмах по окончању пандемије, поново организовати заједничке полицијске патроле, посебно имајући у виду очекивани пораст броја кинеских туриста у Србију и повећање броја држављана НР Кине који живе и раде у Србији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс