Свет

ДОНЕТА ЈЕ ОДЛУКА! Ко се не вакцинише против короне нема мобилног!

Пакистанске власти запретиле су грађанима да ће им забранити употребу мобилних телефона уколико се не вакцинишу против коронавируса.

Претходно је у пакистанској покрајини с највише становника Пуњаб одржан састанак здравствених власти који је водио министар здравља Јасмин Рашид а на којем је закључено да се вакцинација мора убрзати.

Како преноси Јутарњи лист, првобитни план државе је био да вакцинише 420.000 људи и да до краја године вакцинише већину од 67 милиона становника Пуњаба. Али план је пропао и власт успева да вакцинише само 52.000 људи дневно.

Разлог за то би могао да буде у лошој информисаности Пакистанаца о важности цепљења или пак забринутост због могућих нуспојава вакцина.

Сада је власт отишла корак даље и запретила да ће свима који се не вакцинишу одузети мобилне телефоне, односно да ће им искључити услуге мобилне телефоније. Већина Пакистанаца има приступ интернету првенствено преко мобилног јер не поседују лаптопове или компјутере, што значи да ће многи завршити у својеврсној информационој изолацији.

Пакистанске телеком компаније очекују налог пакистанске регулаторне агенције за прекид конекције према великом броју СИМ картица, али најављују како неће предузети ништа док се на националној основи не донесе закон који ће прописати искључивање мобилних услуга онима који се не желе вакцинисати.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Јутарњи лист