Србија

ПОЗНАТА ВОДИТЕЉКА ЈЕДВА ИЗВУКЛА ЖИВУ ГЛАВУ: МАЈИ ЖЕЖЕЉ лекари опет спасавали живот! Била је у КОМИ, а онда

Водитељка Маја Жежељ испричала је како је својевремено једва извукла живу главу. Наиме, она је због сепсе била у коми 40 дана, а током пандемије поново се нашла у животној драми.

„Током короне људи из болнице Драгише Мишовић, који су ми поново спасли живот, питали су ме: ‘Можете ли ви да се некада нормално разболите’?“, рекла је Маја и открила детаље драме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Био је живот у питању, јер ми се у другој недељи ковида десила гангрена слепог црева, а будући да сам у првој недељи пила веће количине аспирина, после операције је наступило унутрашње крварење. Због тога су два пута морали да ме оперишу у два дана. Две тоталне анестезије у 48 сати нису баш нешто најбоље што може да вам се деси, али лекари су, срећом на време, препознали проблем и одреаговали“, рекла је водитељка.

Водитељка каже да је у животу најважније „отрести колена и устати“.

„Никад нисам размишљала у стилу ‘зашто баш мени’, ‘а, што некоме другоме’? Нема ни онога ‘зашто баш сад’ јер је једини могући одговор – ето, десило се. Нема питања ни тапкања у месту, већ устанеш, отресеш прашину с колена, закрпиш се и идеш даље. Било је смешно када је Лена, кад сам отишла да оперишем слепо црево, питала: ‘Па, хоће ли јој остати нешто у стомаку?’, јер смо кренули да вадимо једно по једно“, испричала је Жежељ.

На питање колико су је мењале те драматичне ситуације, Жежељ је испричала:

„То је живот… Вредносне скале су ми се сигурно помериле. Приоритети су ми, вероватно, другачији него што би били да се све то није десило, али имам утисак да су ми на то ‘нећу да се нервирам’ више утицале године него судар, сепса, слепо црево“.

Извор: Курир.рс/Хелло/М.М.