Регион

Драматично! КРИВОКАПИЋУ, ХАПСИ ВЕЉОВИЋА ПРЕ НЕГО ШТО НАСТАНЕ ХАОС! Милов саветник призива „грађански рат“ због устоличења Јоаникија!

Председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић затражио је од премијера Црне Горе Здравка Кривокапића да сазове хитну седницу Већа за националну безбедност на којој би од Главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића било затражено да ухапси саветника црногорског председника Веселина Вељовића „због позива на рушење уставног поретка и најаве грађаанских сукоба“

Кнежевић је позив објавио на свом Твитер налогу, након што је Вељовић у ауторском тексту за „Побједу“ позвао на окупљање на Цетињу у време устоличења владике Јоаникија за митрополита црногорско-приморског.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вељовић је поручио да је дужност свих грађана Цетиња и осталих грађана Црне Горе да у првим данима септембра буду заједно на Цетињу и да „актуелно стање захтева шири друштвени одговор“.

Кривокапић је раније у саопштењу оценио Вељовићеве наводе као распиривање нетрпејивости међу грађанима Црне Горе и позивање на подривање Уставног поретка и затражио да Тужилаштво реагује.

Попдсетимо, Саветник председника Црне Горе и бивши шеф полиције Веселин Вељовић је у ауторском тексту за „Побједу“ поручио да је дужност свих грађана Цетиња и осталих грађана Црне Горе да у првим данима септембра буду заједно на Цетињу.

Он на окупљање позива поводом најаве устоличења владике Јоаникија за митрополита црногорско-приморског.

„Право на мирно и достојанствено окупљање је Уставом и законима загарантовано. Актуелно стање захтева шири друштвени одговор. Какви данас будемо, бићемо за векове будућих генерација. Видимо се на Цетињу“, поручио је Вељовић који је ауторски текст потписао као предавач на предметима Националне и Међународне безбедности.

Премијер ЦГ Здравко Кривокапић је, с друге стране, поручио да Вељовић није обичан грађанин Црне Горе, већ је саветник председника државе, па се мозе схватити да председник Црне Горе преко свог саветника позива грађане на етничке сукобе, констатовао је Кривокапић.

– Такво понашање је недопустиво, према нашем законодавству и кажњиво, а ћутање председника државе Мила Ђукановића је срамотно и опасно – истакао је црногорски премијер и додао да је манир по којем Ђукановић из сваког скандала излази „чистих руку јер их други прљају за њега ствар прошлости“.

Милогорцима посебно смета најављени долазак патријарха српског Порфирија на устоличење митрополита црногорско-приморског.

Аналитичари уппозоравају да су страсти узавреле до крајњих граница и да би ситуација могла да измакне контроли, а онда је све могуће, па чак и да падне крв!

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Информер.рс