Регион

ПОТПУНИ ХАОС У ЦРНОЈ ГОРИ! ДФ прети да ће оборити владу! Кривокапић: „Историјска издаја“

Подгорица — Председник клуба посланика Демократски фронт Славен Радуновић рекао је да ће та коалиција оборити Владу ако се у септембру у Скупштини не нађе Закон о попису.

Најаву рушења Владе премијер Црне Горе Здравко Кривокапић окарактерисао је као историјску издају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао је да ће Владу рушити са свима који буду хтели да гласају против.

Радуновић је прецизирао да није изгласан Закон о пребивалишту, а срамотан је однос према попису.

Кривокапић: То је историјска издаја

На дан слободе, ДФ је као поклон грађанима најавио обарање Владе са ДПС-ом.

Реагујући на најаву обарања Владе, премијер Црне Горе Здравко Кривокапић истиче да ДФ злоупотребљава вољу грађана Црне Горе.

„Данас, 30.08, годину након величанствене победе у којој смо након тридесет година успели да коначно сменимо један од последњих аутократских режима у Европи, ДФ је својим иступом злоупотребио вољу грађана Црне Горе најавивши могућност да са ДПС-ом обори Владу Црне Горе. Ово је, дакле, најава завршног чина процеса који је започет пре неколико месеци, заједничког плана ДФ-а и ДПС-а у обарању ове Владе, и, како су такође раније изричито најавили, организовања техничке Владе заједно са ДПС-ом и њиховим коалиционим партијама. Да ли је ово најава историјске издаје народа Црне Горе? Господо из ДФ-а, данас су коначно пале маске“, рекао је Кривокапић.

„Господо из ДФ-а, најјасније вам поручујем, више ничим нећете уцењивати Владу Црне Горе, а Предлог закона о попису је већ спреман и у наредним данима ће бити предмет разматрања на седници Владе, и то нема никакве везе са вама, него са грађанима Црне Горе и са динамиком, у овом тренутку процедурално једино могућом, динамиком коју нећете ви дириговати. Господо из ДФ-а, не интересује вас попис, колико обарање ове Владе. Попис је само изговор, те да га одржимо и реализујемо сутра, прекосутра бисте тражили нови начин да дестабилизујете ову Владу. Да управо ви нисте рушили ову Владу, чак и пре него што је формирана, да и не говорим о задњим данима и месецима, да сте били елементарно конструктивни, коректни, одговорни и зрели, можда би попис већ био и завршен. Управо сте ви кључни фактор нестабилности“, поручио је Кривокапић.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com