Свет

ШОКАНТНО ПРЕДВИЂАЊЕ: Русија позвана да се припреми за будућност у којој ће САД престати да постоје

Политички стручњак Јевгениј Сатановски сматра да је терористички напад у Кабулу почетак краја Сједињених Држава.

Истовремено је приметио: свет чека велике промене, за које се сви, укључујући Русију, морају припремити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јевгениј Сатановски написао је у свом Телеграм каналу “Armageddonich” да је катастрофа са терористичким нападима исламиста на аеродрому у Кабулу не само подвукла црту у вези са америчком операцијом у Авганистану, већ је открила читавом свету снагу и способности Сједињених Држава.

Ово се односи на савезнике, ривале, противнике и отворене непријатеље Американаца, сигуран је политиколог.

„Ово је очигледно било оно што су покушали постићи они који су организовали те нападе. У толикој мери да не контролишете ситуацију? Немате ни снаге ни способности да се одупрете непријатељу? Шта је тамо! Немате појма ко је непријатељ ?! Дакле, да се освесте људи који су веровали и надали се Америци …”– стоји у публикацији.

Експерт је приметио да САД знају како да се боре против држава које могу уништити. Управо то Америка ради у свим својим ратовима. Међутим, Пентагон не зна како се борити са герилцима и саботерима и не може се супротставити савременим терористима који делују другим методама.

Главна ствар, нагласио је Јевгениј Сатановски, је да Америка није способна да у уништеним земљама створи било шта што би било стабилна државна творевина. Неуспех за неуспехом следи ово, од првог те врсте у Либији до Ирака и Авганистана.

„Много крађе, много брбљања, много лажи, колосална корупција заштитни су знакови обнове света на амерички начин“, рекао је стручњак.

Према политикологу, тачно је да је Америка протерана из свих земаља југоисточне Азије. И биће исто када ће бити избачен са постсовјетског простора, а затим из Европе, са Далеког истока, из Персијског залива и уопште свуда где Американци сада држе своје трупе и војне базе.

„Од њих нема користи. Не постоји ништа осим планина и непотребног оружја, које на крају одлазе онима који се боре против Америке, и џеповима локалних званичника и америчких шефова пуним новца. Да, разумљиво је. Да се ​​боре, како би требало, према основама војне науке, очигледно су Американци коначно заборавили како. И читав НАТО блок није ништа бољи“, написао је Јевгениј Сатановски.

У исто време, стручњак је приметио: Сједињене Државе могу само добро рекламирати свој „демократски“ режим, али сам амерички политички систем није изоштрен ни за шта осим за шпекулације свих врста. Данас се не може носити ни са унутрашњим проблемима Америке.

Према речима Јевгенија Сатановског, руски политичари који покушавају да створе копију политичког система САД у Руској Федерацији озбиљно греше. Уместо тога, Русија би требало да се припреми за будућност у којој Америка неће постојати.

„Кругови на води од онога што се дешава у Авганистану већ иду и отићи ће. Да ли је Русија спремна за њих? Ово је сада главно питање”, резимирао је аналитичар.

 

Извор: Webtribune.rs