Србија

НЕВЕРИЦА У ПОТЕРИ: Бивши кошаркаш Звезде освојио 600.000, трагач није могао да га стигне

Фото: Твитер принтскрин

Душан Мацура бивши кошаркаш Звезде наставља са феноменалним резултатима на свим квизовима где учествује.

Он је још једном показао да спорт и образовање могу заједно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након што је поставио рекорд квиза „Слагалица „, сад је заблистао и у „Потери“.

Мацура је без грешке одговарао на питања и зарадио фантастичних 600.000 динара.

Његова животна прича је изузетно занимљива.

Када је образовање у питању Душан је уписао Филозофски факултет, одсек Класичне науке али га никада није завршио. То га, међутим, није спречило да се наоружа одличним занањем.

– Окружен сам људима који заиста имају велико знање и са којима се може причати на сваку тему. Почевши од мог брата који је академски сликар. Осим тога гледам квизове и скупљам знање у ходу – открио нам је Душан.

Што се тиче спортске каријере Мацура је прошао млађе категорије Црвене звезде и брзо је прикључен првом тиму, али је наступао и у Норвешкој, Португалу, Ирану, као у младој репрезентацији Југославије.

– За први тим Звезде играо сам две године, у сезони 1996/97 и 1997/98. Тренер ми је био Михајло Павићевић, помоћници покојни Жеравица и Аца Петровић. Била је то сјајна екипа. Генерација са којом сам играо је Игор Ракочевић, Влада Кузмановић, Миленком Топић, Златко Болић…

Поред кошаркашке каријере Душан је и велики фан фудбала, а имао је срећу док је играо у Португалу да се његова екипа на једном од путовања преко Мадрида нашла очи у очи са бразилским репрезентативцима, тадашњим шампионима света.

– Одједном су се на аеродрому појавили Бразилци. И то она најјача екипа. Прво Кака, Адриано, Дида и Кафу да би се који минут касније појавио Роберто и наравно прави Роналдо. Било је то дивно искуство, сасвим спонтано.

Извор: Курир спорт