Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО ВУЧИЋ: „Ово је тек почетак“

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је изјаву премијера тзв. Косова Аљбина Куртија о његовој тежњи да се покрајина припоји Албанији.

„Нисам ни реаговао. Пустили смо један дан и онда је Ана (Бнабић) реаговала… Није реч о неком амбасадору, већ о премијеру тзв. који прети уједињавањем Албаније“, казао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник је упитао шта би се десило да је изјавио нешто слично, алудирајући да би међународна заједница реаговала.

„Да ли би ме обесили у Вашингтону или Бриселу?“, казао је Вучић на обележавању почетка радова на деоници Нови Сад-Келебија, у оквиру пројекта брзе пруге Београд-Будимпешта.

„Великоалбанске идеје не изазивају страх код ЕУ, можда ће да некад напишу у неком извештају да изјава није била паметна, и то је то. Виола фон Крамон мисли да може да соли памет свима и огласила се за све што се дешава у Србији. И иако је задужена за Приштину, није јој пало на памет да критикује изјаве Аљбина Куртија. Када је реч о великоалбанској хегемонији, то је за њих убичајено. У извештају ће само написати да то није паметна изјава… Нема о чему се нису огласили што се десило у Србији.. Ово је само почетак, имаћемо још много проблема… Шта год Србија урадила, из политичке самоодбране, никада неће бити срећни“, навео је председник Србије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92