Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! „Суштински је пала Влада Црне Горе“

Лидер СДП-а Рашко Коњевић оценио је да је платформа Демократског фронта за излазак из политичке кризе само потврда да је Влада Црне Горе пала.

Како истиче, он наводи и да је то уједно и потврда да се та земља „налази у политичкој кризи која је прерасла у институционалну“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Да се премијер Здравко Кривокапић држи елементарних демократских принципа, на прво помињање да неко из парламентарне већине више не даје подршку његовој влади, Устав у таквим ситуацијама, код одговорних премијера, подразумива покретање процедура испитивања поверења“, рекао је Коњевић у емисији Линк на Радију Црне Горе.

Коњевић је оценио да Влада након годину дана није обезбедила довољан ниво реформи, те да нема подршку у парламенту.

То, како је рекао, није више став само опозиције, већ и партија на власти.

„Ова влада је суштински пала, потребно је само формално то изгласати у Скупштини Црне Горе, јер мјсецима кључни политички чинилац, с аспекта снаге у парламенту, упорно понавља да Влада Здравка Кривокапића нема подршку“, рекао је Коњевић.

Година дана је, како је рекао, довољан период да се покаже да ли влада може да низ резултата који су потребни на економском, те плану европских интеграција.

„Све политичке структуре у опозицији су прихватили нашу иницијативу и сад је све ствар формалности“, саопштио је Коњевић, а преноси РТЦГ.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТЦГ