Русија

Шокантно! Путин нешто спрема: Све руске нуклеарне подморнице истовремено изашле из база и кренуле у непознатом правцу

Фото: Јутјуб

Руске нуклеарне подморнице са седиштем у Виључинску хитно су послате на море, извештавају руски медији.

У јеку растућих тензија у односима између Русије и Сједињених Држава, постало је познато да је команда Ратне морнарице Русије дала наређење да руске нуклеарне подморнице крену у море.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реч је о нуклеарним подморницама, које су биле распоређене у бази руске морнарице у Виључинску.

Штавише, по свему судећи, реч је о хитној депеши, пошто су све нуклеарне подморнице истовремено изашле на море – према извештајима западних медија, база је била потпуно празна за неколико дана.

Према неким извештајима, слична ситуација је примећена и у другим поморским базама Русије, међутим, у случају Виључинска, ове информације потврђују сателитски подаци.

„У вези са заоштравањем односа између Русије и НАТО, све борбено спремне руске нуклеарне подморнице Пацифичке флоте Ратне морнарице Русије напустиле су поморску базу у Виључинску на Камчатки.

Као доказ наводи се сателитски снимак руске базе подморница снимљен 23. новембра 2021. године са свемирске летелице Сентинел-2 (фамилија сателита за даљинско откривање Земље Европске свемирске агенције).

Нуклеарне подморнице пројеката 955 „Бореј“, 955А „Бореј-А“ и 949А „Антеј“ почеле су брзо да напуштају своју сталну базу и излазе на море, по непознатим задацима руске команде.

Стога, како мисле на Западу, постоји могућност да у блиској будућности на море изађе и једна нуклеарна подморница 949А Антеј (НАТО кодификација Оскар-II), за обезбеђење везе, преноси МилитариМапс.

На приказаним сателитским снимцима заиста се може видети да је база у Виључинску празна, међутим, нема детаља и појашњења о овоме од команде руске морнарице.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs