Србија

Шокантно! АМЕРИКАНЦИ НИШАНЕ ТУРСКИ ТОК ПРЕКО РАШКЕ? Стручњак упозорава на ОПАСНЕ НАМЕРЕ Пентагона да донира Албанији 12 милијарди долара

Фото: Јутјуб

Америчка армија налази се на добром путу да за наредну годину добије највећи буџет у својој историји!

Пентагон ће према последњим информацијама добити никад већи буџет у историји америчке војске од 778 милијарди долара што је за око пет одсто више него прошле године! Буџет је великом већином одобрен у Представничком дому Конгреса и очекује се још формално гласање у Сенату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Професор Душко Томић са Факултета за инжењерски менаџмент Универзитета за безбедност и глобалних студија Америчког универзитета у УАЕ наводи да је вест очекивана.

„Да би задржали своју супериорну позицију у међународној трци наоружања, морали су да издвоје већа средства. Прво за одбрану од хиперсоничних ракета, које у овом тренутку развијају Кинези, а за коју су са Боингом потписали уговор о развоју новог ласера. Развијају плазматично оружје и желе да са новим топовима опреме разараче зато што имају нарастајући проблем на Јужнокинеском мору. Желе и да у оквиру копнене војске из употребе избаце „ремингтон“ пушке и уведу М110а1 са оптиком и пригушивачима и дометом до 500 метара. Све је то резулатат одговора на постојеће активности“, наводи Томић.

Кинеске снаге „вукови“ су према његовим речима боље опремељене него америчке „фоке“.

„Схватили су да морају да издвајају више средстава, али тај новац је намењен и за помоћ Украјини и неким другим земљама који су на удару заједничких непријатеља“, објашњава професор Томић.

Никола Антић из Института за националну и међународну безбедност наводи да су САД хегемонистичка земља која од завршетка Другог светског рата испољава неоимперијалне амбиције у овом свету.

„Кад зарачунате инфлацију из 2016. године, то је нешто мало већи буџет. Тих пет одсто повећања ће се уложити у изградњу свести да постоје лоши момци од којих Америка треба да штитит демократски свет и права“, каже Антић.

Томић наводи да је највећи лоби у Америци – војни.

„Жеља Бајдена је да се приближи том лобију и да не прикаже како је он председник који не подржава развој својих оружаних снага. Сваки председник ће подржавати развој свог тзв. безбедносног оквира“, додао је Томић и подвукао да Американци морају да пруже неку врсту одговора на кинеско наоружање у случајуд а желе да задрже лидерску позицију.

Све се своди на моћ и интерес, нагласио је Томић.

„Интерес САД у случају Украјине за коју су определили 300.000.000 долара су енергенти. Страшно их жуља Северни ток 2 и Турски ток. Ако на нашим просторима буде дошло до рата, то ће биће испровоцирано и дестабилизовано у америчкој режији преко Албаније којој су наменили 12 милијарди долара или Рашке, мада мислим да Ердогану не одговара тако нешто. Најлакше је да саботира причу о руском гасу тако што ће на нашим просторима да изазове хаос“, поручује Антић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс