Србија

ВУЧИЋ САОПШТИО: Имам четири кандидата за председника

Председник Србије Александар Вучић рекао је јутрос да Србија није подељена земља.

“Ма какви. То говоре људи који желе да дају себи на значају. Србија је много јединственија него икада”, казао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да је земља можда медијски подељена, али је додао “да је то океј”.

Вучић је то стање упоредио са фудбалом, и навео је како људи желе да виде да се неко бори и да му је стало.

“Сви људи имају право да изговоре шта мисле, да гледају шта желе… Поносан сам што немам проблем да кажем да је био тежак злочин у Сребреници, али да се искаже поштовање за српске жртве, као и хероје са Кошара…”, казао је за К1 и навео да Србија треба да обележава и “Олују”.

Говорећи о референдуму, он је истакао да ће на предстојећем референдуму позвати грађане да гласају са “да”.

“Имам четири кандидата”

Говорећи о предстојећим изборима, он је истакао да Српска напредна странка има тим најбољих људи.

“Имамо најбољи тим најбољих људи… 10 година на челу странке је довољно, и мислим да је фер да покажемо да имамо добре и дивне људе. Имам четири кандидата за председника странке…”, објаснио је председник Србије

Он је навео да ће у мају да објасни зашто се повлачи.

“Можда сам се зажелео да будем нормалан, обичан човек, можда да не носим све терете света у сваком тренутку. Можда хоћу да проведем више времена са породицом, да видим шта ми ћерка ради, како учи… Осетите када вам дође тренутак за нешто. Дао сам целог себе”, казао је Вучић.

На питање да ли би се вратио на место премијера, председник је упитао: “Па да ли ви мислите да је то стварно могуће?”

Он је истакао да живи за то шта ће се писати за 50 година.

Наводећи да у нашој земљи људи из непознатог разлога презиру странке, Вучић указује да су политичке странке суштински чинилац и носилац демократског поретка у друштву.

“Многи ме не воле, али сам им потребан”
На питање да ли постоје пријатељства у политици, он је истакао да људи воле да буду близу власти и објаснио “да ме многи не воле, али сам им потребан, али то разумем”.

“То је уобичајено”, додао је председник Србије.

Говорећи о односима са министром Небојшом Стефановићем, председник је истакао да се и даљу виђају, али да се не друже као пре.

“Послован однос нам је сасвим коректан. Шта, ви то још нисте чули?! Не мислим да то икога више интересује. Веома је важно да покажемо другачије лице од политичких странака које су се обрачунавале са онима са којима бисмо дошли у несагласје”, навео је Вучић.

“Разлика у нашем односу се не осећа, то нису осетили наши грађани, ту промену сам осетио само ја и тако треба да остане. Када је реч о разлици између Ђукановића и Стефановића је само та што Ђукановић није радио ништа против породице, али ми ћемо наставити да радимо како Србија и њени грађани не би осетили никакав сукоб, већ како би само држава осетила раст, за раст и тужилаштва и правосуђа”, додао је он.

Како истиче председник, 4. или 5. јануара биће седница странке СНС, где ће се видети ко, шта и колико ради, а ко је од функционера отишао на одмор у Дубаи, или на неку од планина.

На питање да ли би гледао “Qуо вадис Аида”, казао је да нема времена, али да нема проблем са тиме. На додатно питање да ли је гледао “Дару из Јасеновца”, Вучић је истакао да је то погледао, али је разлог томе био што је тај филм финансирала Влада Србије, док је је “Qуо вадис” финансирао Бакир Изетбеговић, “колико је видео”.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92