Србија

Хорор! МАЛО ЈЕ ФАЛИЛО ДА МИ УБИЈЕ ДЕТЕ! Зоран Павловић о драми у Новом Београду!

На 11. спрату зграде у Улици др Ивана Рибара 57 у новобеоградском блоку 61 букнуо је пожар 5. јануара у стану Мирослава И. (77). Док препричавају драму, његови суседи тврде да је он кривац, неки чак и да је сам подметнуо пожар!

Кажу да он ту станује откад је зграда усељена 1979. године, а већ 22 године живи сам и без струје. У стан је довлачио огромне количине смећа, због чега су сви страховали од заразе. А онда је плануло…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Захваљујући брзој реакцији станара и ватрогасаца, спречена је трагедија и нико није страдао. Многи станови су оштећени водом, инсталације су уништене. Нада Краљ, бака која живи у стану поред, каже да је тог јутра осетила паљевину.

Потресне сцене

– Махинално сам отворила врата. Он је стајао на степеницама и смејући се викнуо: „Средићу вас, запамтићете ви мене!“ и кренуо да трчи низ степенице. Затворила сам врата и помислила – овај нас упали. Тресла сам се, нисам знала где ћу. Трчала сам по кући од шока. Комшије су ми викале да изађем на терасу и побегнем преко пожарних степеница. Врата су била врела, а ја сам их хладила мокрим крпама – прича Нада кроз сузе.

Зоран Павловић, који станује у стану дијагонално од Мирослављевог, пробудио се чувши буку.

– Било је око осам сати ујутру. Разговетно сам га чуо кад је рекао „ево вам га сад“ и наставио да виче „пожар, пожар“. Видео сам како ми куља дим на улазна врата. Жену и дете од седам година сам пробудио, сјурили смо се на пожарне степенице. Побегли смо за минут. Успут сам лупао свима на врата да беже. Убеђен сам да је он пожар подметнуо. Доносио је данима око Нове године велике плинске боце. Верујем да је све урадио са умишљајем. Ћерку сам добио са 50 година и замало да ми је убије! – говори љутито Павловић.

Мирослава је, додаје, срео испред зграде и питао: „Је л’ знаш да си могао да ми убијеш дете“, на шта се Мирослав бранио да он није то намерно урадио.

Станари се боје

Станари тврде да су годинама тражили од надлежних да неко збрине Мирослава, али да су сви били неми на то.

Мирослав сада спава у подруму зграде решен да се у стан врати.

Комшије се тога плаше и тврде да је, уколико се испостави да је Мирослав подметнуо пожар са умишљајем, он то урадио јер је његова жена престала да му буде привремени старатељ 25. децембра, а да је стан који им је својевремено дат на коришћење враћен 4. јануара, дакле дан пре пожара, у власништво Градског стамбеног предузећа!

Станари зграде су забринути и питају ко ће Мирослава да збрине и ко ће да очисти стан од ђубрета, из ког се и даље слива вода. Кажу да су спремни чак и на протест ако нико од надлежних не буде реаговао.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс