Србија

МИСТЕРИЈА НЕСТАНКА АЛЕКСЕ И МАТЕЈА: Једна језива ствар повезује двојицу младића

Фото: Фејсбук принтскрин

Полиција већ три недеље трага и за Алексом Станковићем из Крушевца и за Сплићанином Матејем Перишем, а занимљиво је да су се обојица младића породицама последњи пут јавили 30. децембра.

Да подсетимо, Алекса Станковић нестао је из свог дома 28. децембра, док се Матеју Перишу сваки траг изгубио у ноћи између 30. и 31. децембра, када је из клуба у Бетон хали кренуо до Савске променаде. Камере су га нешто пре два сата снимиле како се креће ка леденој Сави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Алекса се 15. децембра вакцинисао и отишао да подигне новац који је зарадио. Нисам ни знала да се толико разуме у компјутере. Рекао је да се спрема за пут, али не и са ким, као и да му је та фирма нашла супер посао. Подигао је сва документа, дипломе и пасош – прича за Курир телевизију мајка Оља и додаје:

Порука

– Нестао је 28. децембра, а два дана касније ми је стигла порука „Добро сам“. У полицији кажу да није напустио земљу, јер би га задржали на граници, он је у Србији, али нико не зна где. Јављали су ми се људи да кажу да су га видели у Гроцкој после Нове године, али нико га није сликао ни снимио – наводи мајка и додаје да је Алекса био миран, повучен и да није имао друштво. Занимљиво је да је у истом том дану нестао и Сплићанин Матеј Периш, који је баш 30. децембра с пријатељима стигао у Србију како би овде дочекао Нову годину. Међутим, током изласка младићу се изгубио сваки траг. Како је српска полиција реконструисала, он је девет минута трчао од Бетон хале до Савске променаде, када је последњи пут забележен на снимку како се креће ка Сави. Последњи сигнал његовог телефона регистрован је у 2.05 часова у самој реци, а на снимцима се види и неко ко плива у води.

Прегледа се река

– Син ми је послао последњу поруку која је гласила: „Тата, улазимо у Србију“. Више ништа нисам добио од њега – изјавио је Ненад Периш, отац несталог, који је дошао у Србију и прати потрагу. Подсетимо, рониоци Жандармерије, речна полиција и још неколико полицијских јединица већ 19 дана претражује Саву, Дунав и приобаље. Потрага је проширена и на Смедерево и Пожаревац.

Извор: srbijadanas.com