Србија

Морате знати! МОЖЕТЕ ДОБИТИ 10.000 ЕВРА ОД ДРЖАВЕ: Ово су услови!

Република Србија младим пољопривредницима додељује новчане субвенције како би се живот на селу развијао.

У оквиру подстицаја за 3.000 младих пољопривредника додељено је већ више од 25 милиона евра. Највише пројеката је у воћарству, сточарству и повртарству, првенствено јер у тим областима пољопривредници и стичу највише профита. На овај начин држава јача и оживљава сеоске средине, подручја који су основа даљег развоја прехрамбене и прерађивачке индустрије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Субвенције за куповину куће на селу

То да је Србији од узузетног значаја повратак људи на село говори И чињеница да држава покрива трошкове куповине куће на селу и омогућава развој руралних подручја наше државе у износу од 10.000 евра. Ова могућност намењена је свим паровима који су брачној или ванбрачној заједници, самохраним родитељима и младим пољопривредницима – млађим од 45 година. Они не смеју бити у процесу кредита и не смеју да буду бивши власници некретнине. До сада је уручено решење о куповини 651 куће, а они ће власници кућа морати да буду наредних 10 година, а држава је укупно дала 686,5 милиона динара за те потребе.

Акција се наставља и у плану је да се у 2022. години обезбеди кров над главом за још 6.000 породица у укупном износу од 50 милиона евра, а за пет година још 30.000. Према подацима Министарства за бригу о селу, постоји 150.000 празних кућа чији се власник зна у селима широм Србије и 50.000 чији се власник не зна, тако да ће доста кућа остати празно и даље и ова акција ће моћи да се настави. Највише кућа у овом кругу конкурса куповало се у селима у Војводини, а стратешки је план да се више попуне села у источном и јужном делу Србије како би се Србија равномерно развијала и подмлађивала.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс