Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Врховни суд данас разматра: Уводе обавезну вакцинацију?

Врховни суд Сједињених Држава заказао је за данас саслушање усмених аргумента против две политике администрације Џоа Бајдена о вакцинама против ковида 19.

Политике су „критичне за одговор наше нације на ковид 19“, саопштила је секретарка за штампу Беле куће Џен Псаки, пише Глас Америке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обавезну вакцинацију, која се разматра, увели су Управа за безбедност и здравље на раду (ОСХА) и Центри за медицинску заштиту и службу медицинске неге (ЦМС).

Политика ОСХА захтева од послодаваца са 100 или више запослених да обезбеде да су њихови радници у потпуности вакцинисани или тестирани једном недељно.

Обавеза вакцинисања ЦМС-а за раднике у здравственим установама које прихватају федерална средства за медицинску заштиту и медицинску помоћ, захтева да радници буду у потпуности вакцинисани, уз изузетке, укључујући и искрена религијска уверења.

Државе које предводе републиканци и савез пословних и верских група оспоравају широки захват политике и ефекте које обавеза има на компаније и раднике.

Такву политику су, међутим, подржали Америчко медицинско удружење и Америчко удружење за јавно здравље и одређени број бивших федералних здравствених званичника.

Оспоравање се представља пред Врховним судом након што је један број нижих судова дао различита мишљења о политици.

Од последица коронавируса у САД је умрло више од 800.000 људи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг