Србија

Језиво! СУМЊАЛО СЕ ДА АЛЕКСА РАДИ КАО РОБ! Овако се младић опростио од мајке па нестао: Ако ми се тамо не свиди…

Фото: Фејсбук принтскрин

Пре него што је младић из Крушевца пронађен у Београду, његова мајка је страховала да је преварен лажним огласом за посао.

Алекса Станковић (21) из Крушевца пронађен је после 43 дана потраге у Београд где је живео у изнајмљеном стану на Врачару.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је потврдила да је младић добро, као и да је рекао да је својевољно отишао од куће и да га нико на то није натерао.

Све ово време, Алексу је непрекидно тражила његова мајка Оливера која је у једној исповести описала шта се десило пред његов нестанак:

„Последњи пут када сам га видела био је 28. децембар око 6.30 ујутру када ме је испратио на посао. Понашао се најнормалније, није радио ништа због чега бих посумњала да ће отићи. Када сам се вратила кући, њега није било. Погледала сам целу собу и у ормару није било ни његове гардеробе. На екрану компјутера је писало: ‘Ако ми се тамо не свиди, вратићу се'“, рекла је претходно Оливера, мајка Алексе Станковића.

Оливера је сумњала да је њеном сину неко преко интернета понудио посао негде у иностранству и да је зато отишао. Међутим, плашила се и да је све била лаж на коју је Алекса насео.

„Стварно је био убеђен да он иде да ради негде. Понео је сведочанства, дипломе, документа, све. Све је однео. Знам да је радио преко компјутера, зарађивао је добро и та компанија му је понудила посао. Не знам која је у питању. Немам баш никакав траг. Ако је насео на лажну причу. Можда је требало у Београду да ступи у контакт, а није било то то.

Полиција ми је, када су дошли да узму кућиште, рекла да постоје фирме у иностранству које обећавају исто тако визе, посао, добре плате а онда када људи оду тамо узму им пасоше и телефоне да људи не могу да се врате, а раде као робови. Он сигурно није мислио да иде да буде роб. Сигурно је мислио да је то 100 одсто сигурно а да нема приступ никоме. Родитељима, породици. Нелогично ми је да би неко пристао на то, а камоли он. Само мислим да је негде жив“, говорила је она.

У среду након што јој је јављено да је Алекса пронађен, њене речи су потресле многе:

„Потврдили су ми да је пронађен. Ради и живи на Врачару, ту је запослен у некој фирми. Не знам да ли жели да ми се врати, али с обзиром на то да знам да је жив, нека уради онако како је решио. Мени је лакнуло, престала је агонија коју сам имала, само да он буде добро“, рекла је младићева мајка.

МУП је саопштио да је истрага овог случаја у току.

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Курир.рс/Мондо