Свет

Велики обрт! ШОК ПРИЗНАЊЕ АМЕРИКАНАЦА: Украјина не може да пружи отпор Русији без обзира на сву помоћ Запада

ГЕНЕРАЛ Буданов је говорио у време када је руска војска распоредила око 100.000 војника у региону.

Чак и са тонама оружја, муниције и опреме које су западни савезници испоручили Украјини у само последњих неколико недеља, украјинска војска је надјачана од већих, технолошки напреднијих руских снага које су покренуле вишеструку инвазију, пише Њујорк Тајмс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Још у децембру, командант украјинске војне обавештајне службе, генерал Кирило О. Буданов, изнео је сценарио у коме би руска инвазија почела ваздушним ударима и ракетним нападима усмереним на складишта муниције и трупе везане за ровове – што је наговестило напад који је наступио рано четвртак јутро.

Врло брзо, рекао је он, украјинска војска би била онеспособљена, њено руководство не би било у стању да координира одбрану и снабдева фронт.

Након тога, рекао је, одговорност ће пасти на команданте фронта да сами наставе борбу.

– Они ће издржати све док има метака – рекао је генерал Буданов у интервјуу.

– Моћи ће да искористе оно што имају у својим рукама, али верујте ми, без испоруке резерви, не постоји војска на свету која може да издржи – казао је он тада.

Генерал Буданов је говорио у време када је руска војска распоредила око 100.000 војника у региону.

До тренутка инвазије, према америчким званичницима, Русија је прикупила око 190.000 војника у Украјини или близу ње, укључујући Крим и сепаратистичке области које подржава Русија у источном региону Донбаса.

Последњих недеља, руска војска је такође распоредила напредне противваздушне системе С-400 који би могли ефикасно да неутралишу мале украјинске ваздухопловне снаге, као и крстарење ракете Искандер-М способне да погоде циљеве скоро било где у Украјини.

 

Извор: Srbijadanas.com