Србија

АЛАРМАНТНО! Огласио се Вучић: „Налазимо у једној од најтежих историјских ситуација“

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је церемонији свечаног откривања споменика потпуковнику Вељку Раденовићу у Крушевцу.

Вучић је рекао да је Раденовић био један од великих јукана који је штитио нашу децу када је било најтеже.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Раденовић ће пред Милоша чиста образа, великог дела и увек праћен песмом: Ђенерале, нек је твојој мајци хвала“, рекао је он.

Он је на откривању споменика напоменуо да је породица била изненађена да је њихов Вељко Раденовић добио Сретенски орден због онога што је урадио за своју државу.

„Овај предивни споменик, који је Тома Коматина урадио, споменик касни, много касни и помало срамотно касни. Као народ и као држава, наша је обавеза да негујемо сећања на велике људе који су својим делима задужили Србију. Вељко је и градио и бранио увек тамо где је било најтеже. Судбина је тако хтела да споменик буде на 100 метара од дома његове породице“, рекао је он.

Вучић је казао да је Раденовић извео акцију на маестралан начин.

„Ми данас као земља се налазимо у једној од најтежих историјских ситуација, не знамо шта доноси ноћ, а шта сутрашњи дан. Али итекако знамо да наша политика мора да буде политика мира, стабилности, никада ништа нисмо тражили осим да будемо свој на своме. Имаћемо довољно мудрости и храбрости да одбранимо оно што је наше“, поручио је Вучић.

Он је додао да је на грађанима Србије да верују у себе, да буду мудри, паметни и да не треба да се стидимо да кажемо да ћемо бити све јачи.

„Не да бисмо некога нападали, већ да никада и никоме више не би пало на памет да ову земљу да нападне. Имамо шта да штитимо и чувамо“, поручио је он.

Вучић ће, такође, положити венац на споменик погинулим борцима 125. моторизоване бригаде, саопштила је прес служба председника.

Припадник Министарства унутрашњих послова, потпуковник Вељко Раденовићу постхумно је одликован ове године поводом Дана државности.

Како је том приликом навео МУП, један је од највећих јунака српске полиције у сукобима на Косову и Метохији.

За време сукоба на КиМ и НАТО агресије на СР Југославију 1999. године, 125. моторизована бригада била је у саставу Приштинског корпуса, а током сукоба погинуло је 94 њених припадника.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг