Свет

„ПОЧЕТАК РАТА АМЕРИКЕ И РУСИЈЕ!“ Огласио се Такер Карлсон и саопштио лоше вести

АМЕРИЧКИ водитељ Такер Карлсон оштро је критиковао изјаву америчког државног секретара Тонија Блинкена, који је рекао да земље чланице НАТО-а имају „зелено светло” да шаљу борбене авионе у Украјину.

– Оно што гледамо је почетак рата између Сједињених Држава и Русије. Ако вам то звучи непријатно, како бисте то другачије назвали? Сада можете подржати све што је Тони Блинкен управо рекао. Можда то подржавате, али немојте да се лажемо о томе шта се дешава. Будимо искрени и бистрих очију колико можемо, поготово сада, јер је то важно. Бајденова администрација се управо силом убацила усред врућег рата између две стране силе. То значи да су Сједињене Државе сада активни учесник у рату. Ми смо у рату са Русијом. Да ли је тај рат званично објављен или не, да ли је Конгрес одобрио тај рат или не, све је то небитно. Тај рат се дешава управо сада док ми гледамо – рекао је Такер Карлсон у својој емисији на Фокс њузу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Водитељ је објаснио да је потенцијални улазак Украјине у НАТО био кључ за подстицање рата са Русијом.

– Сада је очигледно. Владимир Путин је управо напао Украјину јер није желео да Украјина уђе у НАТО. Путин је свакако имао и друге мотиве. Људи увек имају више мотива, али то је главни разлог што је Русија извршила инвазију. Руси не желе америчке пројектиле на својој граници. Не желе непријатељску владу у суседству – објаснио је водитељ.

 

Извор: Новости.рс