Србија

Си Ђинпинг послао поруку Вучићу!

Председник Кине Си Ђинпинг упутио је данас рођенданску честитку председнику Србије Александру Вучићу у којој је навео да сарадња две државе даје богате резултате „који доносе конкретну корист народима обеју земаља“

– Високо ценим добар пословни однос, као и лично пријатељство које сам изградио са Вама, и придајем велики значај развоју односа Кине и Србије – написао је кинески председник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Зато сам спреман да, заједно са Вама, унапређујем традиционално пријатељство и узајамно корисну сарадњу Кине и Србије како бисмо их трајно подигли на нови ниво и допринели благостању наших двеју земаља и народа. Желим Вам добро здравље и све најбоље – наводи се у честитки председника Си Ђинпинга.

Кинески председник је написао да се „последњих година, развој свеобухватног стратешког партнерства Кине и Србије одржава на високом нивоу, а међусобно политичко поверење је чврсто“.

– Наша практична сарадња даје богате резултате, који доносе конкретну корист народима обеју земаља. Суочавајући се са изазовом пандемије вируса КОВИД-19, Кина и Србија деле добро и зло и међусобно се помажу, чиме потврђују своје драгоцено, челично пријатељство – навео је Си.

Он је такође захвалио председнику Србије што је посетио Кину и присуствовао церемонији отварања Зимских олимпијских игара у Пекингу.

– Велико ми је задовољство што сам, том приликом, са Вама одржао састанак, на коме смо постигли много нових консензуса о питањима којима заједно придајемо пажњу – написао је кинески председник у честитки поводом Вучићевог рођендана.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке