Свет

ШОКАНТНЕ ТВДРЊЕ! Бајден има за циљ рушење Путина и промену власти у Русији! Ево шта се крије иза свега!

Фото: Јутјуб

ПРОМЕНА власти у Русији је циљ администрације председника Џоа Бајдена – изјавила је бивша кандидаткиња за председника САД и бивша конгресвумен са Хаваја Тулси Габард.

По њеном мишљењу, Бајденова оштра изјава о руском председнику Владимиру Путину, којег је два пута назвао „ратним злочинцем“ и тврдио да зато не може остати на власти, није била случајни гаф:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Председник Бајден је једноставно наглас открио циљ своје администрације, а то је: промена власти у Русији, са уклањањем Путина из Кремља. Бајден остварује тај свој циљ користећи средства економског ратовања, са модерном опсадом Русије, њеним изоловањем и обуздавањем. Наноси се штета руском становништву, са надом да ће руски грађани или војска устати и срушити своју владу и отарасити се Путина“ – рекла је Габард у емисији телеканала Fox news.

Према њеним речима, Американци су уморни од мешања Беле куће у послове других држава:

„Они знају да смо већ крајње уморни од чињенице да наша земља стално покушава да промени власт у другим државама. Сећамо се колико су разорни и скупи били ратови у Ираку, Либији, Сирији и другде. Апсолутно не прихватамо такве ратове. Наравно, ако кажу целу истину – њихов рејтинг ће пасти још ниже него што је сада“.

Готово истовремено је заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков оценио да Запад води хибридни рат против Русије:

„Суочавамо се са несвакидашњим изазовима који долазе са Запада. Колективни Запад на челу са Сједињеним Државама води хибридни рат против Русије. И морамо пронаћи нестандардне одговоре на те изазове“.

Према његовим речима, Русија и Кина сада заједно траже одговоре на те ванредне изазове.

„Нема ништа ново у смислу наше доследне политике која има за циљ развој свеобухватног партнерства са Кином. Ово је још један важан корак на том путу. Имамо могућности да развијамо практичну сарадњу, нове облике интеракције, узимајући у обзир комплекс изазова који потичу од неуспеле политике колективног Запада“.

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров је 28. марта такође рекао да су Сједињене Државе и њихови сателити објавили свеопшти хибридни рат Русији, чији је циљ уништење руске економије и подривање унутрашње политичке стабилности.

Заменик председника Савета безбедности РФ Дмитриј Медведев је 25. марта рекао да САД више нису господар света. Према његовим речима, униполарном свету је дошао крај.

 

Извор: Факти