Свет

Ударна вест! ОГЛАСИЛЕ СЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ НАКОН ПРЕГОВОРА

Москва и Кијев су пронашли одређене теме око којих би се могли договорити током преговора о прекиду ватре, саопштили су чланови обе делегације новинарима.

Москва и Кијев су пронашли одређене ствари око којих би се могли договорити током преговора о прекиду ватре чији је домаћин Белорусија и вратиће се на консултације пре следеће рунде, рекле су обе делегације новинарима након што су разговори завршени у понедељак, преноси РТ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Главни циљ разговора био је разговор о прекиду ватре у Украјини, рекао је Михаил Подољак, саветник украјинског председника Володимира Зеленског. Две стране су идентификовале низ приоритетних тема за које су „изложена одређена решења“, додао је он.

Две делегације су нашле тачке о којима би се могли постићи заједнички ставови, потврдио је Владимир Медински, помоћник руског председника Владимира Путина.

Преговори у понедељак, који су трајали скоро пет сати, одржани су у Белорусији у близини руске и украјинске границе. Следећи круг ће се одржати на граници између Белорусије и Пољске, рекао је Медински.

Руску делегацију је предводио помоћник председника Владимир Медински.

Министар спољних послова Белорусије Владимир Макеј рекао је раније да се белоруски председник Александар Лукашенко нада да ће током дијалога решити сва кризна питања између Русије и Украјине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com