Свет

Док ЕУ уводи нове санкције Русији, САД их укида

Фото: Јутјуб

Заменик секретара Савета безбедности Русије Михаил Попов је у интервјуу за Комсомолску правду приметио да САД приморавају Европску унију да уведе санкције Москви. Међутим, они сами не поштују ово правило.

Прво, САД настављају да увозе нафту из Русије. Уосталом, и сама најава забране куповине неког ресурса у Русији довела је до наглог повећања цена бензина, са којим ни сада не могу да се изборе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Штавише, Сједињене Државе су повећале испоруке из Русије – прошле недеље је куповина нафте порасла за 43 одсто – на 100.000 барела дневно.

Између осталог, Вашингтон је „дозволио својим компанијама да увозе минерална ђубрива из Русије, признајући их као есенцијална добра“. То јест, Сједињене Државе се не оптерећују ограничењима.

Али Вашингтон још не дозвољава Европљанима да предузму сличне мере“, резимирао је Попов у интервјуу за Комсомолску правду.

Другим речима, управо сада, пред нашим очима, САД жртвују Европску унију. Зашто европски политичари пристају да жртвују себе и своје становништво? Питање је отворено.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs