Русија

МЕДВЕДЕВ ШОКИРАО ЗАПАД: „Имамо тихо, али застрашујуће оружје“

Москва — Медведев има нови предлог.

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев предложио је да се прошири списак производа из непријатељских земаља које је забрањено увозити у Русију изјавивши да Русија неће куповати ништа од таквих држава. Он је такође објаснио које је то тихо, али застрашујуће оружје Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нећемо продавати нашу робу и пољопривредне производе нашим непријатељима. Такође, ништа од њих нећемо куповати (мада свеједно не купујемо од 2014. године, али се списак робе коју је забрањено увозити у Русију може још проширити)“, написао је он на свом Телеграм каналу.

Медведев је још објаснио да ће Русија продавати храну и пољопривредне културе само пријатељским земљама: и за рубље и за њихову националну валуту у договореним количинама, преноси Спутњик.

„Нашу храну и пољопривредне културе продаваћемо само нашим пријатељима (на срећу, има их много и ван Европе и Северне Америке). Они ће моћи да се плате и у рубљама и у њиховој националној валути у договореним количинама“, истакао је он.

Како је Медведев још изјавио, приоритет у снабдевању храном имаће домаће тржиште, а власти ће помагати пољопривредницима и контролисати цене.

„Приоритет у испорукама робе имаће наше домаће тржиште, као и контрола цена, а држава ће истовремено наставити да обимно и систематски помаже пољопривредницима“, нагласио је он.

Медведев је још поручио да је руска храна – тихо оружје Русије, али опасно.

„Догодило се тако да од нашег снабдевања зависи прехрамбена сигурност многих земаља. Испоставља се да је наша храна – наше тихо оружје. Тихо, али застрашујуће. И, ако неко не зна или је заборавио, извоз наших пољопривредних производа премашује извоз правог оружја и он износи више од 37 милијарди долара само прошле године“, истакао је Медведев.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com