Спорт

Ђоковића у Паризу питали када ће да ЗАВРШИ КАРИЈЕРУ, његов одговор ће вас шокирати

Кад-тад Новак Ђоковић ће морати да оконча каријеру професионалног тенисера, али тај тренутак није близу, рекло би се према речима које је изговорио уочи другог гренд слема у сезони.

Најбољи тенисер света нема намеру да оде у пензију у скорије време, о томе је говорио у интервјуу пред 35. рођендан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђоковић ове недеље, 22. маја, на дан када почиње Ролан Гарос, прославља рођендан, а из Париза је поручио да се још увек осећа одлично на терену.

– Тридесет пет? Три плус пет је осам. А осам је број који симболише и означава вечност. Тако да осећам да могу да играм тенис вечно – поручио је Ђоковић за „Новости“.

Новак је открио и да ће прво место на АТП листи бити жеља све до завршетка каријере.

– Волео бих да будем тај број док год будем играо тенис! Да ли је то могуће? Па, све је у животу могуће. Увек имам највише амбиције у овом спорту. Нарочито када играм на највећим турнирима. Највећи турнири и јесу мој приоритет. Заправо, другачије и не знам. Увек се спремам да освојим, не спремам се да играм.

Добио је и питање да ли зна колико дуго ће још да траје његова каријера.

– Немам тај број у глави. Када је тенис у питању, не желим себи да постављам било какву границу. Ако поставим број, онда се играм са својим умом. И онда помало дам свест чињеници да постоји граница. А то не бих желео.

Ђоковић у Паризу покушава да освојио 21. гренд слем у каријери, што је прокоментарисао на занимљив начин.

– Двадесет један? Два плус један је три. А три је јако битан број за Србију. Свето тројство. Идемо!

Син Стефан је недавно освојио први турнир, у тренуцима када је Новак играо финале мастерса у Риму.

– Стефан има седам година, играо је један турнир, освојио га је, седам плус један једнако је осам. А ја имам 35 година, три плус пет је опет осам. Тако да се то подудара! Шалу на страну, он пре свега треба да види себе како ужива на терену. А то је тренутно случај. Резултат сам по себи није битан, поготово не сада. Видео сам на примеру моја два млађа брата колико је тај притисак, који сам створио својим резултатима, проузроковао много емоционалних траума и проблема. Просто, не желим ни у једном тренутку да разговарамо о његовој каријери или успесима. Битно ми је да он изабере оно што жели да ради. Ако је то тенис, наравно да ћу дати све од себе да му пружим најбољу могућу каријеру.

Које бисте три најважније ставке у животу побројали?

– На првом месту је љубав. Она је највиша могућа вредност, врлина, осећање. Више љубави нам треба, једних за друге. А разумевање, прихватање, поштовање, то је све део љубави. Затим, то су мир, хармонија и склад. То је нешто ка чему увек тежим. Иако се бавим професионалним спортом, где су увек присутни нека врста страсти, енергије, такмичења. Веома је битно балансирати с тим. Трећа ставка би била опраштање – рекао је Ђоковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс