Србија

ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ НАЈАВИО ВРЕМЕНСКИ РОЛЕРКОСТЕР: Ни здравима неће бити добро!

И наредних дана у Србији ће бити топло, а према најавама прогностичара Марка Чубрила, осетније освежење се очекује око среде, 18. маја.

Чубрило наводи да ће ноћ ка недељи бити доста свежа и минимуми ће понегде бити испод 10 степени Целзијуса. У недељу током дана претежно сунчано и топло уз максимуме од 23 до 28 степени Целзијуса, а локално око 30.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Понедељак доноси нов доток топлог ваздуха, тако да ће уз претежно сунчано време и јужни ветар максимуми углавном бити преко 26, а локално и око 32 степена Целзијуса. У понедељак после подне понегде на западу и северу региона ређа појава локалних пљускова – написао је Чубрило на Фејсбуку.

Како је додао, у уторак се током дана рачуна на премештање хладног фронта који ће донети дестабилизацију атмосфере, грмљавинске пљускове, јак северозападни ветар и осетније освежење.

Средином следеће недеље углавном суво али осетно свежије. Дневни максимум од 15 до 21, а у брдско-планинском делу региона често испод 15 степени Целзијуса, што је испод просека за средину маја, напоменуо је Чубрило, иначе професор географије.

– Крајем следеће недеље ново отопљење док је ново, пролазно, погоршање могуће око 22. маја када би поново било нестабилно уз пљускове, а уследило би и освежење – навео је Чубрило.

Дакле, наставља се временски ролеркостер, па ни здравима неће бити добро.

Извор: Курир.рс