Свет

„Предузећемо одлучне мере“ Хитно се огласила Кина

Тајван је неотуђиви део кинеске територије, Кина ће предузети одлучне мере за заштиту свог суверенитета и интереса безбедности и позива Сједињене Државе да буду опрезне у својим изјавама и акцијама када је реч о Тајвану, изјавио је данас портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин.

Коментаришући изјаву америчког председника Џозефа Бајдена да би био спреман да користи силу како би одбранио Тајван, Ванг је рекао да Пекинг позива америчку страну да се искрено придржава принципа једне Кине и три кинеско-америчка коминикеа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да Кина позива САД да се држи своје обавезе да неће подржавати независност Тајвана, да буде опрезна у својим речима и поступцима када је реч о Тајвану и да, како је навео, „не шаље никакве обмањујуће сигнале сепаратистичким снагама на Тајвану“.

Он је подсетио да је Тајван део територије Кине и истакао да ће Пекинг предузети „одлучујуће кораке како би заштитио свој суверенитет и безбедносне интересе“.

Бајден је изјавио данас током посете Јапану да би био спреман да користи силу како би одбранио Тајван у случају кинеског напада.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

Ознаке