Свет

Спрема се опасна провокација? ХИТНО СЕ ОГЛАСИО РУСКИ ГЕНЕРАЛ

Кијев припрема нову крваву провокацију како би потом за то оптужио руску војску, изјавио је генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

Начелник Националног центра за управљање одбраном Русије је саопштио да се ради се о нападу украјинских екстремиста из артиљеријских јединица на цивиле који покушавају да се евакуишу из Харкова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Званични Кијев наставља са припремама монструозних провокација са масовним уништењем цивила како би потом за та злодела оптужио руске оружане снаге“, упозорио је он.

Мизинцев је казао и да украјинска војска већ разместила артиљерију у близини места Цуповка у Харсковској области одакле намерава да изврши паљбу.

„Имамо поуздане информације да украјински неонацисти намеравају да ту провокацију спроведу у скоријој будућности“, нагласио је.

Истовремено, Мизинцев је упозорио и на још једну провокацију коју припремају украјински националисти, а реч је о дизању у ваздух бране на Николајевском акумулационом језеру.

„Они намеравају да је дигну у ваздух и потом да окриве за то Русију“, казао је.

Руски генерал је упозорио да, уколико они заиста дигну у ваздух брану, вода ће поплавити читав низ насељених места где живи најмање 45.000 људи.

„Та вода би нанела огромну штету и драстично би погоршала санитарно-епидемиолошку ситуацију у Никопољском региону“, додао је он.

„То су све докази да Кијев наставља да се понаша нељудски према сопственом народу“, закључио је Мизинцев.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/rs.sputniknews.com