Свет

Све говори, да ће Кијев овде отворити фронт – ГОРЕЋЕ ЕВРОПА

Кијевски режим је способан да спроведе изузетно опасну војну провокацију, усмерену против Руске Федерације.

До овог закључка дошао је познати руски војни експерт, Константин Сивков. Он је уживо на телевизијском каналу Царград детаљно говорио о могућим одлукама Кијева, а такође је објаснио где би Оружане снаге Украјине могле да отворе други фронт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Константин Сивков је скренуо пажњу на то, да кијевски режим може да искористи посебну стратешку одлуку усмерену против Руске Федерације. Реч је о опасној провокацији, према којој милитанти Оружаних снага Украјине заправо могу да отворе други фронт, покретањем офанзиве на Придњестровље.

Према речима војног експерта, такав неочекиван потез кијевског режима биће озбиљан тест за Руску Федерацију. Покушаји милитаната Оружаних снага Украјине да заузму Придњестровље, могу довести до опасних геополитичких одлука Москве, која ће бити принуђена да одговори на трик украјинских власти.

Сивков је подсетио, да се на територији Придњестровља налази руска војна база, у којој је стациониран контингент од 5.000 војника. У овом објекту се налазе складишта оружја и муниције, што отежава ситуацију. Кијев може да искористи овакво стање ствари.

„Поред тога, тамо је огромна количина муниције – око 40 хиљада вагона, за сваки случај, и у овом региону живи скоро 250.000 грађана наше земље“, рекао је Сивков.

Експерт је сигуран, да Русија сада треба да размисли о одбрани Придњестровља, јер би непријатељ у блиској будућности могао да крене у офанзиву на овај регион.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

Ознаке