Србија

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН У ПРИШТИНИ: Чекала да се породи, муж јој пресудио

Фото: Јутјуб

Трудница (35) је у среду поподне убијена из ватреног оружја испред Клиничког центра у Приштини, где је требало да се породи. Премијер Косова Аљбин Курти рекао је да је убиство извршио супруг.

Приштински медији наводе да је убијена жена лежала на Гинеколошкој клиници и чекала да се породи. Она је изашла у двориште болнице да нешто купи, а у њу је пуцао мушкарац који је седео испред породилишта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Осумњичени је прво пуцао у жртву метком, а након што је пала, наставио је да испаљује неколико хитаца у њу – рекао је извор за приштинску Коху.

„У Универзитетско-клиничком центру Косова потврђују да је вечерас око 18 часова у дворишту дошло до смртног случаја. Полицијски органи су одмах изашли на лице места, а прве сумње из полиције су да се ради о убиству. Полиција је у координацији са државним тужиоцем покренула увиђај и наставља са предузимањем свих истражних радњи, у циљу потпуног расветљавања инцидента. Остале детаље даће надлежни органи који спроводе истраге“, саопштио је Клинички центар Косова на Фејсбуку.

Портпаролка косовске полиције Флора Ахмети рекла је за Коху да је жртва имала 35 година.

– Око 18 часова добили смо информацију о мртвом телу у дворишту Клиничког центра а у Приштини. Полиција је одмах изашла на лице места, као и лекарска екипа која је констатовала смрт настрадале жене старе око 35 година. На основу првих информација, реч је о убиству – наводе из полиције.

Жена је била у 41. недељи трудноће и чекала је порођај.

Најављен протест

Мрежа косовских жена за сутра је, због убиства труднице, најавила протест у Приштини. Позвали су грађане да им се сутра у 16 часова придруже на градском тргу.

– У сну, у свакодневници, у здравственим и образовним установама, јавним и приватним просторијама, у парковима, на улицама, иза зидова наших домова. Ниједан простор није сигуран за нас – њихова је главна реакција.

Протест организују како би, поручују, испољиле колективни бол, изразиле тугу због систематског насиља – „где жене убијају мушкарци само зато што су жене“.

Подсетиле су да су само у року од недељу дана, два мушкарца убила две жене.

– Жене су убијене. Мушкарци су их убили. Убили су их јер су их институције, ниским казнама, бодриле. Убили су их јер култура некажњивости јача патријахални менталитет – истичу.

Извор: Коха/Н1/КоССев