Спорт

ЂОКОВИЋ УДАРИО ЈАКО: Ноле запретио Циципасу пред финале, а онда га испрозивао због фризуре

Наравно, све је било у шаљивом тону.

Новак Ђоковић се победом у три сета над Томијем Полом пласирао у финале Аустралијан опена (7:5, 6:1, 6:2).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски ас ће у недељу играти против Стефаноса Циципаса за 22. грен слем титулу у каријери, чиме би се изједначио на првом месту са Рафаелом Надалом на вечној листи, док му тријумф доноси и повратак на прво место АТП листе.

– Наравно да позиција број даје додатну драж. Видећемо шта ће бити – опрезан је Новак уочи меча са тренутно четвртим тенисером света.

Исхвалио је Циципаса, али се и нашалио на његов рачун.

– Поштујем га много. Један је од најзанимљивијх момака на Туру са интересовањима ван терена и његовом фризуром. Са њим је увек емотивна и физичка битка. Позитивна су сећања на финале Ролан Граоса пре две године, када сам га добио са 3:2, а претходно сам губио са 2:0.

Ђоковић се још једном насмејао током излагања на терену „Род Лејвер арене“ када је упитан шта има да поручи ривалу у мечу за трофеј.

– Стефаносе, видимо се за два дана – шаљиво је запретио Ђоковић грчком асу, а онда наставио у озбиљном тону. – Уложили смо много рада да бисмо дошли довде, био сам много пута у оваквим ситауцијама. На овом нивоу прво бијеш битку са собом, онда и са противником. Имао сам проблеме данас у првом сету, али добро је што сам сачувао нерве и срећан сам што сам се пласирао у још једно финале – закључио је Ђоковић.

Извор: Srbija Danas