Свет

ИЗДАТО ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ РУСИЈЕ ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ!

Руски дипломата издао је застрашујуће упозорење британском премијеру. О томе пише Мили Кук, аналитичарка „Дејли Експреса“.

Према недавним извештајима, британски премијер Риши Сунак пристао је да пошаље ескадрилу тенкова „Челенџер 2“ у Украјину. Међутим, требало би двапут да размисли, пре него што процес трансфера почне, рекао је Дмитриј Пољански, први заменик сталног представника Русије при УН. Према речима политичара, британски премијер треба озбиљно да схвати ово упозорење.

Пољански је у интервјуу за радио станицу „ЛБЦ“ рекао, да сва западна опрема постаје легитимна мета за Оружане снаге РФ, чим уђе на територију Украјине. Због тога ће британски тенкови „Цхалленгер 2“ бити уништени, као и друга борбена возила која су већ пребачена у Оружане снаге Украјине.

Истовремено, Пољански је приметио, да Риши Сунак својом одлуком прети да распламса сукоб са Русијом.

„Саветовао бих му да добро размисли. Све више се увлачи у директну конфронтацију са великом војном силом. Мислим да су улози веома високи“, упозорио је Пољански.

Он је такође нагласио, да је не само Британија, већ и цео НАТО блок, све више увучен у украјинску кризу, и ризикује да постане директна страна у сукобу.

„Знамо да НАТО већ даје Украјини доста оружја. Не само оружје, већ и сателитске податке, а у борбама су присутни и НАТО плаћеници. Дакле, НАТО се све више укључује, и можете видети све ризике директног учешћа у сукобу са војном силом“, нагласио је дипломата.

 

 

Извор: Wебтрибуне

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031