Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: У ове делове Србије стижу пљускови, олујни ветар и град

Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење на интензивне пљускове и олујни ветар, који се сутра очекују на подручју северне и западне Србије.

Упозорење за подручје северне и западне Србије на интензивне пљускове, јак и олујни ветар и локална појава града

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У петак после подне и увече у северним и западним крајевима Србије се очекује јаче наоблачење са кишом и плјусковима са грмлјавином, јаким и олујним ветром и појавом града у зони најинтензивнијих плјускова, као и већом количином падавина за кратак временски период, 20 до 30 мм.

Упозорење за подручје Београда на интензивне пљускове, јак и олујни ветар и локална појава града

У петак увече на територији Београда се очекује јаче наоблачење са кишом и плјусковима са грмлјавином, јаким и олујним ветром и појавом града у зони најинтензивнијих плјускова, као и већом количином падавина за кратак временски период (20 до 30 мм), наводи се у упозорењу РХМЗ.

У Србији ће данас бити претежно сунчано и врло топло, а после подне, уз локални развој облачности, на југу Баната, као и понегде у источним и јужним пределима Србије очекују се краткотрајни пљускови понегде праћени и грмљавином.

Дуваће слаб, променљив ветар. Најнижа температура ће се кретати од 13 степени до 22, а највиша дневна од 32 до 35 степени.

У Београду ће бити претежно сунчано и врло топло. Дуваће слаб, променљив ветар. Најнижа температура ће бити око 22 степена, а највиша дневна око 35 степени.

Време наредних дана

Петак ће бити најтоплији дан овог месеца. Биће сунчано и спарно уз велике врућине са максималним температурама које у појединим местима могу достизати 36- 37°Ц. Касније поподне, предвече и увече постепено наоблачење са кишом и пљусковима које прво захвата крајње западне, северозападне и југозападне крајеве. Ветар слаб југоисточни или променљив. Притисак изнад нормале. Минимална јутарња температура од 14°Ц до 22°Ц, а максимална од 34°Ц до 37°Ц на југозападу Србије. Увече топло са могућом кишом и пљусковима са грмљавином.

У суботу променљиво облачно са честом појавом кише и пљускова са грмљавином уз знатно ниже и пријатније температуре. У недељу и понедељак претежно сунчано и суво са развојем облачности током дана.

Извор: Информер