Русија

КАДИРОВ СТАО УЗ ПУТИНА: Спремни смо да одбранимо Русију и УГУШИМО ПОБУНУ, ЧЕЧЕНИ СУ КРЕНУЛИ (ВИДЕО)

Чеченски вођа Рамзан Кадиров изјавио је да су његове трупе спремне да помогну у гушењу побуне коју је у Русији покренуо Јевгениј Пригожин, вођа плаћеника из „Вагнера“.

Ројтерс преноси да је Кадиров поручио да је за тако нешто спреман да користи и сурове методе, ако то буде неопходно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи се да је Кадиров у изјави објевљеној на свом Телеграм каналу понашање назвао забадањем „ножа у леђа“, што је иначе израз који је и руски председник Владимир Путин користио у обраћању нацији о акцији вагнероваца који су ставили под своју контролу руске градове Ростов на Дону и Вороњеж.

Кадиров је позвао руске војнике да не наседају на „било какве провокације“. Он је навео да се чеченске јединице крећу ка „зонама напетости“ и да ће деловати како би „очували јединство Русије и одбранили њену државност“.

Ројтерс наводи да је Кадиров, блиски Путинов савезник који командује значајним војним снагама у Чеченији, раније био сматран савезником Пригожина, пошто је делио неке његове статове везане за критиковање хијерархије у руској војсци.

Наводи се да су последњих недеља, ипак, чеченски команданти повезани са Кадировим почели да критикују Пригожинове редовне испаде беса против руског Министарства одбране.

Извор: Курир.рс/Ројтерс