Србија

ПРЕДРАГ ИЗ ЧАЧКА УСТАО ИЗ МРТВИХ: Када је „покојник“ мрднуо прстом сви се РАЗБЕЖАЛИ (ВИДЕО)

Прича о Предрагу Гостиљцу који је пре пет година оживео, након што је прво проглашен мртвим и данас је занимљива многима. Иако је, уркос напорима лекара, овај несрећни човек преминуо је само неколико дана касније, необична прича овог човека из околине Чачка и данас је подјенако интересанта.

Предраг Гостиљац из села Липинца у околини Чачка без свести и знакова живота тада је пронашао син у родној кући.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хитна помоћ тада је констатовала да је Предраг преминуо, а родбина је неколико сати касније била у шоку када је видела да се тело човека који је проглашен мртвим – помера.

Уместо у капели, Предраг је тада завршио на интезивном одељењу чачанске болнице. Вест о његовом васкрснућу брзо се пренела овим округом, па су се и остали пацијенти скупљали око његовог кревета да виде да ли је могуће.

– Чудо се десило тада. Нисам могао да верујем док нисам дошао да видим – рекао је том прликом његов комшија Мирослав Јеремић.

Само што је упаљена свећа и наручен ковчег, Предраг је одлучио да се са оног света врати на овај.

Како је тада испричао његов син Милан, свог оца је пронашаио без свести у кући. Хитна помоћ је одмах дошла и констатовала смрт и најближима изјавила саучешће.

По старом обичају, како би изјавили саучешће у кући се сакупила родбина и пријатељи, а онда је кум Томислав приметио да се Предрагово тело помера.

Његова жена, кума Предрага, испирчала је како се њен супруг трком вратио кући како би попио лекове, након што је отишао да изјави саучешће.

– Приметио је да стомак одскаче, а очи су му биле затворене. И прстом је мрдао – испричала је тада Љиљана Милутиновић, Предрагова кума.

Хитна помоћ је поново позвана. Овога пута могли су да констатују да је покојник оживео.

Нажалост, неколико дана након прве смрти, Предраг Гостиљац је ипак преминуо.

Извор: Курир.рс/Блиц