Србија

СТИЖУ НАМ ОЛУЈЕ СА ГРАДОМ: Ови делови Србије биће први на удару

Фото: Твитер принтскрин

Након краткотрајне стабилизације и правог летњег времена, Србију за викенд пред нама очекује ново погоршање времена. Иначе, данашњи пад ваздушног притиска, увод је у нову промену времена која нас очекује током викенда.

У суботу пре подне биће још сунчано, а већ током преподнева у северозападним и југозападним, средином дана и у централним пределима, а после подне и увече и у осталим очекује се јаче наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, најављује метеоролог Ђорђе Ђурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Понегде се очекују и грмљавинске олује са градом, олујним ветром и обилним пљусковима. У тим пределима могло би да падне и преко 30 мм кише по квадратноим метру у веома кратком временском интервалу. Ипак, не очекује се опасност од поплава и бујица, али опрез је неопходан само код појединих врло малих токова бујичног карактера у брдско-планинском делу Србије и у деловима где одводни и канализациони системи не буду могли да прихвате већу количину атмосферске воде у кратком временском интервалу.

Дакле, на удару пљускова и грмљавинских олуја прво ће се наћи северозападни и југозападни предели Србије, потом централни, а пред крај дана и увече и јужни и источни. Први дан викенда биће и релативно спаран, уз температуре и до 30°Ц.

У ноћи ка недељи и у недељу у Србији се очекује продор хладног фронта, уз скретање ветра на појачан северозападни, а са севера се очекује продор и нешто свежије ваздушне масе, али се не очекује значајнији пад температуре ваздуха. У свим пределима биће умерено до претежно облачно, повремено са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Максимална температура биће од 25 до 30°Ц, у Београду до 26°Ц. Средином дана у Војводини, а после подне и увече и у осталим пределима Србије очекује се разведравање. Почетком следеће седмице у Србији се поново очекује право летње време, па ће у понедељак и уторак бити сунчано и топло.

Максимална температура биће од 28 до 32°Ц, у Београду до 30-31°Ц. У уторак пред крај дана и средином следеће седмице понгеде се уз јачи развој облачности очекује појава локалних пљускова са грмљавином.

Средином следеће седмице биће и мало свежије, али се и даље очекује топло. Дакле, почетак јула донеће нам једно умерено летње време, уз ред сунца и ред кише, а температуре ће углавном бити око просечних вредности за лето.

Извор: Курир.рс/Телеграф

Ознаке