Србија

ТОТАЛНИ ХАОС НА КИМ, СРБИ НА НИШАНУ: Одјекују сирене (ВИДЕО)

У Северној Митровици су се око поднева огласиле сирене, а према првим информацијама, припадници специјалне јединице косовске полиције ухапсили су једног Србина.

Након што је косовска полиција ухапсила још једног Србина, на прелазу између северног и јужног дела Косовске Миторвице окупио се велики број Срба, док је са јужне стране косовска полиција.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са јужне стране града чуо се и један топовски удар.

Ситуација је тренутно мирна, али напета, а сирене у Северној Митровици се још оглашавају.

Косовски министар унутрашњих послова, Џељаљ Свећља, потврдио је да је ухапшена једна особа.

На сликама се јасно види како су припадници специјалне јединице косовске полиције ставили на нишан Србе.

Косовска полиција ухапсила је раније данас тренера кик-бокс клуба из Косовске Митровице Милана Лунета Миленковића, након чега су се огласиле сирене.

У Звечану је данас, непосредно пред акцију специјалаца косовске полиције у Северној Митровици, одржан протес због хапшења Душана Обреновића и Радоша Петровића, а окупљени грађани захтевали су њихово пуштање на слободу.

Адвокат Душана Обреновића, Предраг Миљковић, рекао је да је свега око 50 метара од места где су се данас окупили грађани, ухапшени његов брањеник и Радош Петровић док су мирно изражавали незадовољство због наметања нелегитимних градоначелника у општинама на северу Косова и присуства специјалаца Косовске полиције.

Извор: Б92/Косово онлајн