Свет

ЛУКАШЕНКО ОТКРИО ГДЕ ЈЕ ШЕФ ВАГНЕРА: Пригожин није у Белорусији, него…

Белоруски лидер Александар Лукашенко рекао је да лидер Вагнер групе Јевгениј Пригожин више није у Белорусији, већ у Санкт Петербургу.

„Ово је руска компанија. Тако да питање очигледно није за мене. Колико сам обавештен, борци су у својим логорима. Што се тиче Пригожина, он је у Санкт Петербургу. Он није на територији Белорусије“, рекао је Лукашенко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Веровало се да је Пригожин пристао да оде у Белорусију као део договора о окончању његовог покушаја оружане побуне. Такође је било договорено и да се одустане од његовог кривичног гоњења.

Међутим, прва сумња да Пригожин уопште није остао у Русији појавила се претходне седмице када је објављено да су из Белорусије полетела два авиона ка Русији, а да је у једном од њих био Пригожин.

Од тада није јасно где се оснивач Вагнера налази.

Такође врло је симптоматично да је руска државна телевизија баш данас објавила, под ознаком, ексклузивно, снимак упада на локације које су у власништву Пригожина.

Како је наведено, руске службе упале су и у његову вилу која се налази баш у Санкт петербургу, а тамо су нашли свашта – од велике количине новца, преко перика, маски, па све до оружја….

Извор: Б92/Индекс