Свет

РУСИ ИХ УНИШТИЛИ: Ликвидирано 5.000 страних плаћеника у Лавову

У ракетном удару који су руске снаге извеле на подручју Академије копнене војске Украјине у Лавову ликвидиран је велики број пољских и немачких плаћеника, саопштило је руско Министарство одбране.

Напад је изведен 6. јула високо прецизним наоружањем са мора. Министарство је навело и да од почетка специјалне војне операције укупно ликвидирано 4.990 страних плаћеника, док је још 4.910 плаћеника побегло из подручја где се воде борбе и напустило Украјину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оружане снаге Русије наставиће циљано да ликвидира стране плаћенике у Украјини. Руско министарство саопштило је и да је у доњецком правцу успешно одбијено 14 напада противника и да је у последња 24 сата ликвидирано више од 280 украјинских војника.

На истом подручју је уништена и значајна количина војне технике, а уништена су и два кампа страних плац́еника. Група „Центар“ руске војске у последња 24 сата одбила је седам напада украјинске војске у правцу Красног Лимана, ликвидирала 170 украјинских војника и 16 јединица војне технике.

Поред тога, савладане су јединице три украјинске бригаде у области око места Коваљовка у ЛНР, Терн и Јамполовка у ДНР, а спречено је деловање украјинске диверзантске групе.

У херсонском правцу руска војска ликвидирала је 30 украјинских војника, два оклопна возила, два аутомобила и две хаубице Д-30.

Авијација, ракетне јединице и артиљерија руске војске уништили су привремену базу страних плаћеника у Черниговској области, као и складиште авионског горива у ваздушној бази „Канатово“ у Кировоградској области.

Према подацима Министарства одбране, у последња 24 сата авијација и ракетне снаге избацили су из строја 94 артиљеријске јединице Украјине на првој линији фронта, каои живу силу и војну технику у 117 рејона.

Извор: Информер.рс/спутњик