Свет

„Руси се повлаче“ (ВИДЕО)

Председник Украјине Володимир Зеленски објавио је у четвртак у вечерњим сатима да су украјинске снаге рускима преотеле село Старомајорска у Доњецкој области.

„35. бригада и добровољачки батаљон ‘Аре’ ослободили су село Старомајорска. Слава Украјини! Слава херојима“, чује се на снимку који је објавио Зеленски на свом каналу на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјински председник је додао кратку поруку.

„Наш југ! Наши војници! Слава Украјини“, написао је Зеленски. Старомајорска се налази на крајњем западном делу Доњецке области и то јужно од групе малих насеља које је Украјина већ заузела откако је започела њена контраофанзива почетком јуна.

Вест да су украјинске снаге заузеле село долази само дан након што је портпарол украјинских оружаних снага Андриј Ковалев рекао да су њихове снаге освојиле положај у близини села. Ковалев је раније данас изјавио да се воде тешке борбе и да руске снаге трпе губитке и повлаче резерве.

Видео из насеља показао је да руски војници напуштају положаје.

Заменик начелника Националне гарде ДНР-а Александар Ходаковски известио је данас да су Оружане снаге Украјине искористиле предност на фронту и избациле руске трупе из Старомајорске и претвориле насеље у гомилу поломљене цигле.

Украјински ратни дописници јављају да се борбе у рејону села Старомајорска настављају западно и североисточно од њега.

Извор: Б92/Курир